top of page
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon

Diumenge d'Entrevista amb l'Eric Santamaría: "Estem fets de moviment"

Actualizado: 14 mar 2021

Benvinguts als diumenges d'entrevistes, avui parlarem sobre el món fitness, el qual es troba en auge, tot i haver-se vist afectat per la pandèmia de la Covid-19. A causa de la informació massiva que podem trobar a la xarxa, avui comptem amb l'Eric Santamaria, professional de l'activitat física de l'esport.


L'Eric Santamaría, és entrenador personal i readaptador físic, especialitzat amb un màster. Va cursar un cicle formatiu de grau superior, més tard va aplicar per a la universitat d'INEFC a Montjuïc i s'ha especialitzat en la branca de salut més concretament en la readaptació física, que és al que es dedica laboralment.

Font: Eric Santamaria

Quins són els beneficis que pot aportar la pràctica d'una rutina activa i saludable?


Bé, la primera pregunta clau i crec que contestar-la és força senzill. Des de fa uns vint anys que estan sortint estudis constantment els quals afirmen que la pràctica esportiva es beneficia en l'àmbit de salut i nivell mental i bé, ajuda moltíssim a pal·liar l'envelliment, llavors és clau tant per a la salut mental com la física per prevenir lesions també i dur a terme activitat física.


Com incentivaries a la gent de 45-54 per començar a tenir una vida saludable, tenint en compte que segons l’enquesta anual sobre salut, hàbits de vida i de consum d’aliments de l’institut DYM, són les persones que manifesten fer menys esport?


Bé doncs, jo crec que, a poc a poc ho estem aconseguint, cada vegada donem més facilitat perquè la gent faci esport i en l'àmbit empresarial també, les empreses faciliten bastant que tot el món pugui arribar a fer activitat física, aleshores jo crec que, de mica en mica, facilitar l'entorn a la gent d'aquesta edat per poder realitzar esport és molt important.

“Al final, les persones es desenvolupen molt per l'entorn en el qual viuen, si aquest entorn facilita la pràctica d'activitat física molt millor.”

També dir que hi ha moltes malalties que apareixen a partir dels quaranta anys. Per tant seria convenient que surtin estudis, que promovem tots, que la gent conegui i tinguin el coneixement per poder pal·liar l'envelliment i poder tenir una vida molt més saludable evitant pastilles o havent de recórrer a altres coses.


Hi ha una edat mínima per iniciar-se en el món fitness?


Això és un mite, jo crec que s'ha d'anar amb compte, la persona que realitza fitness tingui l'edat que tingui, fitness, activitat física, exercicis amb el seu propi pes corporal, al final és treballar el sistema en la força. Jo dono molta importància a la força, poder produir força ajuda molt a controlar patologies. Aleshores sigui l'edat que sigui, sempre que sigui supervisat, això si, per un professional. Un professional que sàpiga determinar si aquest nen és eficient, si té un sistema eficient per a realitzar aquest exercici.


“Al final és saber aplicar els exercicis correctament.”

Amb quina freqüència i quina seria la durada de cada sessió recomanable per a la pràctica d'exercici?


Molt bona pregunta, això depèn molt de la persona i la seva iniciativa, jo personalment, als meus clients moltes vegades els pregunto el temps que poden dedicar a l'activitat física, i les respostes són molt variades. Hi ha gent que disposa de deu minuts com qui disposa de trenta.


Pel que fa a les sessions, sóc partidari de recomanar mínim dues vegades a la setmana, tot i que com he dit abans depèn molt de la disponibilitat de la persona.


“El que realment importa és la qualitat de l'activitat, és a dir fer-ho bé i amb motivació, cada persona es crea els seus propis límits.”

Influeix el que mengem en la realització de l'activitat física?


Jo que em considero esportista, no d'elit, sinó parlant en l'àmbit de salut. Em considero un esportista amateur, surto a la muntanya, surto amb bici, m'agrada molt fer esport a l'aire lliure, etc. Som el que mengem, d'acord? Llavors, és clar, cal cuidar la teva alimentació, ja sense mirar l'activitat física, menjar bé, és ser bé. O sigui, perquè al cap i a fi, ets el que menges, o sigui, ser bé, és important. Aleshores, cuidar l'alimentació ja beneficia, sense fer activitat física, beneficia moltíssim al sistema, moltíssim. Llavors, això si portes un entrenament, la balança es posiciona claríssimament cap al benefici total. Així que per descomptat, és clar, i tant.

Font: Unsplahs


És sempre necessari la complementació proteica?


Jo torno a parlar pel que fa a la salut i per a mi, la meva opinió, no és necessària la complementació proteica perquè estem parlant de viure sanament, amb un hàbit saludable. Tot i això traient l'esport d'elit, ja que comporta certes complementacions i coses necessàries per alimentar aquell teixit i per recuperar les hores d'entrenament.


Jo en el meu cas, sent un esportista amateur mai m'he complementat. Alguna vegada ho he provat per amics, però mai he recorregut al complement proteic. No és per contradir, però per mi la salut i tenir força no implica tenir una necessitat de complementar-se.


Quins beneficis extres podem obtenir en contactar amb especialistes del món fitness?


Mira aquesta pregunta té molt clara resposta i és que el benefici total d'un professional és la qualitat que et proporciona, i sóc un defensor de la qualitat. Al final "lo barato sale caro" i si tu de veritat vols buscar millorar les teves capacitats, millorar la teva capacitat de no lesionar-te, per exemple això pot ser buscar una millora.


Doncs està clar que el profit professional mai t'ho donarà la informació gratuïta que trobes, que pot ser que hi hagi gent molt autodidacta i que busqui bona informació, el tema és quina informació és bona i quina no.


A la Xarxa podem trobar molts instagramers amb quantitat de seguidors que ofereixen entrenaments "el millor possible", bé són entrenaments el millor possible depèn per a qui, hi ha gent que no pot fer segons quines coses i cal fer-los una valoració, cal fer els entrenaments individualitzats.


“Del contingut gratuït cal saber trobar el de qualitat.”

Actualment amb la covid-19 els esportistes han optat per entrenar de manera individual i a l'aire lliure, creus que amb el pas del temps això es mantindrà?


Quan van posar les restriccions, per poder sortir a les sis del matí, hi va haver molta gent que sortia a fer esport, la qual cosa em va sorprendre.


Respecte a si es mantindrà... No ho sé, la gent ara valora realitzar esport, o millor dit activitat física de diferents maneres, jo com a esportista i entrenador, tinc molta confiança en què es mantindrà, jo tinc molts clients de diferents edats que cada cop tenen molta més consciència de la importància d'acomplir activitats físiques.


A mi m'agrada fomentar l’esport, per tant jo penso que si, jo defenso de qualsevol manera que es pugui mantenir, ja sigui fora a l'aire lliure com dins d'un gimnàs, qualsevol mena d'activitat física i créixer exponencialment.

“Aquesta situació crec que canviarà la manera de veure les coses.”

Visualitza l'entrevista:

Font: Pròpia

Comments


INSCRIU-TE PER A TOTES LES ACTUALITZACIONS, PUBLICACIONS I NOTÍCIES

Gràcies per contactar-nos!

  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon

© 2023 by Shades of Pink. Proudly created with Wix.com

bottom of page